Holosun K-serie footprint standaard

Holosun K-series footprint standard

Paul L. |

De Holosun K-serie footprint standaard bestaat uit twee sockets aan de voorkant. Er zijn ook twee schroefgaten in het onderste deel van het vizier.

Deze standaard wordt gebruikt voor red dots van alle maten: red dots ontworpen voor volledige pistolen, voor compacte pistolen en zelfs voor subcompacte pistolen.

Voetafdrukpatroon

Hoe ziet het voetafdrukpatroon van de Holosun K-serie eruit? Het schema met alle details staat hierboven.

  • er zijn twee sockets aan de voorkant, op een afstand van elkaar van 17 mm [0,66 in], en
  • er zijn ook twee schroefgaten aan de achterkant van de voetafdruk die de bevestiging van de red dot aan een plaat of red dot montage mogelijk maken

K-Serie voetafdruk vs Shield RMSc voetafdruk

De voetafdruk lijkt erg op de Shield RMSc voetafdruk standaard. Maar alleen vergelijkbaar, niet hetzelfde. Er zijn enkele verschillen tussen deze twee voetafdrukstandaarden.

  1. Holosun K-serie voetafdruk heeft geen achterste slugs, en
  2. Holosun K-serie voetafdruk gebruikt ondiepere slugs aan de voorkant vergeleken met de Shield RMSc voetafdruk.

Technisch is het mogelijk om de Shield RMSc voetafdruk aan te passen om te werken met de Holosun K-serie voetafdruk red dot, maar het is niet zo eenvoudig. Je zult de achterste slugs op de plaat of mount moeten verwijderen, en je zult ook de voorste slugs licht moeten schuren.

Je kunt echter ook enkele van de voetafdrukadapters gebruiken om de Holosun K-Serie voetafdruk te bereiken. Bekijk ze hier.

Montage

Als je red dot wilt installeren die compatibel is met de Holosun K-serie voetafdruk op je pistool, heb je twee opties: platen en mounts.

  • platen werken met optics ready modellen met optics ready uitsparing in de slede,
  • mounts werken met standaardmodellen en fungeren als vervanging van het achterste vizier in de zwaluwstaartuitsparing.

Platen met Holosun K-serie voetafdruk

Hier vind je bijpassende platen die installatie van red dot vizieren met Holosun K-serie voetafdruk standaard mogelijk maken. De volledige lijst van compatibele red dots staat verderop in het artikel.

Mounts met Holosun K-serie voetafdruk

Hier vind je bijpassende mounts die installatie van red dot vizieren met Holosun K-serie voetafdruk standaard mogelijk maken. De volledige lijst van compatibele red dots staat verderop in het artikel.

Compatibele red dots

Hieronder vind je een up-to-date lijst van red dot vizieren die compatibel zijn met de Holosun K-serie voetafdruk.

Dat betekent dat deze red dots zullen werken op een van de red dot platen of red dot montages die hierboven zijn vermeld.